Benim Adım Kırmızı (Roman Özeti)

07 Eylül 2008, 15:58:36 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Chip Forum - Türkiye'nin En Hızlı Gelişen Forumu

Nüfus : 141188
    Rakım : 217027 Mesaj 29398 Konu

Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı Benim Adım Kırmızı (Roman Özeti)
Cevaplar 1
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 106
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Benim Adım Kırmızı (Roman Özeti)  (Okunma Sayısı 106 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
?WoR?MiLİT@Ry
Moderator
*

Rep Gücü: 6
Karizması : 45

Açtığı Konular:366

SEsiZ Bi KöSEde HerKezden UzaK......

100% Tamamlandi

Takımım:
Üye ID: 365

Aktiflik
Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« : 05 Mart 2008, 14:25:32 »

Biraz geçmişe gidiyoruz. 1591 senesi, kış ayları, İstanbul. İki erkek çocuğu annesi güzeller güzeli Şeküre’nin kocası dört yıldır savaştan dönmemiştir. Çocukluk aşkı, yeğeni Kara ise aşkını açıkladığı için evden kovulmuş ve ancak on iki sene sonra İstanbul’a dönebilmiştir. Döner dönmez de hala çok sevdiği Şeküre ile evlenmenin yollarını arar.
Babası ve iki çocuğu ile birlikte kalan Şeküre’nin gönlü hem Kara’da hem de kocasının kardeşi Hasan’dadır. Şeküre’nin babası yani Kara’nın eniştesi Padişahın emri ile gizli bir kitap yaptırmaktadır. Kitabın gizli Avrupai usuller kullanarak resmetmekten gelir. Enişte Efendi Osmanlı sarayının ünlü nakkaşları Kelebek, Zeytin ve Leyleği kitabın nakışlarını yapmaları için görevlendirir. Tezhibi de Zarif efendi yapmaktadır. Koyu bir taassup içinde olan Erzurumlu Hoca Efendi ve taraftarları ise geleneklere ve dine aykırı bir şeyler çevrildiğini anlamıştır ve Zarif Efendi de bu düşüncededir. Her gece kahveye toplanan nakkaşlar ve hattatlar bir meddahın resimlerle anlattığı sivri dilli ve Erzurumlu Hoca karşıtı hikayelerle eğlenirler. Zarif Efendinin işlerine köstek olacağını anlayan nakkaşlardan biri Zarif Efendiyi öldürür. Romanın geriye kalan kısmı katilin bulunmaya çalışması, nakışta üslup ve imzanın yeri, doğru ve batının yeri üzerine kahramanların düşünceleri ile örülüdür. Böylece kitap bir çok eğlenceliği bir arada barındırmaktadır aslında…
Eski resim sanatının incelikleri ve düşünce yapısı ile ilgili türlü hikayeler ve bilgiler, eski; İstanbul’un dar sokaklarında gezintiler, bohçacı kadınlar, incili yastıklar, fıstık yeşili feraceler, kırmızı yelekler kuru kayısılı pilavlar, hoşaflar, tarhana çorbaları… Tabii bunun yanında kelle uçurmalar, gözlerine iğneler batıranlar ve daha türlü kan kokulu sahneler de mevcut. Katilin kimliğini bulmaya çalışmak bile kitabın sonuna kadar yeterince oyalayıcı.

-------------------------------------------------------------------
YalNıZlik ÖmRüm BoYunCa TanıMaDıGım BiR YaBanCıyDı, OnUnlA ŞimDiLeRde BeRABEr UyAnıYoruZ,Her YeNi GünE İkİ YALNız ŞaRKıLar YaZıYOruZ, YoRguNuz...CoK YoRgUnuZ....
shgiptare
Özel Üye
*

Rep Gücü: 6
Karizması : 238

Açtığı Konular:120

100% Tamamlandi

Takımım:
Üye ID: 70371

Aktiflik
Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #1 : 03 Mayıs 2008, 17:12:24 »

bu kitabı çok önerdiler.hala okuyamadım.teşekkürler özeti için

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Register or Login

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Register or Login

..ALßaNia..
Sevmiyorum kendimi..Sevmem ben öyle herkesin sevdiği şeyleri.(une jam shgiptare)
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Eğlence | Tekno Time, TeknoTime | Kampanya | Tekno Time | Güvenli Alış Veriş | TeknoTime | Taksitli Satış | Pc Market | Web Tasarım | Web Hosting | Logo Tasarım | Kartvizit Tasarım | SanalCephe | Forum Siteleri | Gazete | KöstebekForum | Eğlence | Mp3 Arşivi Eğlence Baba | Filimler | Gazeteler | Gazeteler | Eğlence | Tekno Time Franchise | Mynet Portal | Program Arşivi | Sitenizi Eklemek İçin Tıklayın |

Turkish Chip Forum Link Değişim Programı ... Link Değişimi İçin Tıklayın ( Pr 4 ve üzeri)

Turkish Chip Forum Toplist

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!