Forumda Popüler Olmak İçin Yapılması Gerekenler

29 Ağustos 2008, 06:37:06 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Chip Forum - Türkiye'nin En Hızlı Gelişen Forumu

Nüfus : 138726
    Rakım : 210732 Mesaj 29300 Konu

Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı Forumda Popüler Olmak İçin Yapılması Gerekenler
Cevaplar 4
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 111
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Forumda Popüler Olmak İçin Yapılması Gerekenler  (Okunma Sayısı 111 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ozdolapmurat
Moderator
*

Rep Gücü: 8
Karizması : 208

Açtığı Konular:174

Duanla Doğmadımki Bedduanla ölim.

100% Tamamlandi

Takımım:
Üye ID: 3846

Aktiflik
Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« : 08 Haziran 2008, 15:12:42 »

Herkes yazar olabileceğini düşünür; fakat yazar olmakla yazan olmak arasında büyük farklar vardır. Yazı yazmak için yazar olmak gerekmez.. Forum da yazı yazmak için ise forum kültürünü bilmek gerekir. Bunun için iki temel kavram vardır. Birincisi mutlaka Türkçe imla kurallarına uymak, ikincisi açtığınız konuda ya da yazmış olduğunuz mesajda iki üc kelimelik okuyucuya hiçbir anlam ifade etmeyen sözcükler yerine daha zengin metinler girmektir..

Kendi sesinizi bulun: İlgi çekici yazılar yazabilmek için kendinize ait bir üslubunuz olması gerekir. Bazen üyenin kendi sesini bulması zaman alır. Sabırlı ve pratik olun. Dünyanın en yetenekli sporcuları gibi sizin de antremana ihtiyacınız olabilir.

Kendiniz olun: Hava atmayın ya da olmadığınız biri gibi davranmayın. Deneyimsiz üyeler iki tür hataya düşerler: Ya olmadıkları kadar akıllı gözükmeye çalışırlar ya da ciddi.

Doğal olun: Kendinizi biriyle konuşuyormuş gibi düşünün. Eğer deneyimli usta bir forum yazarı olduğunuzu düşünmüyorsanız edebî olmaya çalışmaktan kaçının. Cümlelerinizin içinde beş tane sıfat ya da bir iki tane bağlaç olması yazılarınızın edebî değil sıkıcı olmasına neden olur. Kısa cümleler kurmayı unutmayın. Kısa cümlelerle yazmak anlatım bozukluğu yapmanızı da engelleyecektir.

Yaratıcı olun: Yazıya biraz yaratıcılık ve mizah katmak iyidir. Bir çok okur bundan hoşlanır. Herhangi bir şirketin ya da kurumun sitesi üzerinde çalışıyor olsanız bile resmiyetten uzak durmaya çalışın. Tabi ki bu noktada, bir sonraki ipucuna da dikkat etmeniz gerekiyor.

Konuşma tarzınız konuya uygun olsun: Çok ciddi konulardan bahsederken şaka yapmayın. Esprileriniz saygısız veya kırıcı olmasın. Bu sizi önemsizleştirir ve şöhretinize zarar verir. Espirili olun, eğlenceli olun ama okurla aranızdaki mesafeyi korumayı ve saygılı olmayı bilin.

Yazım kurallarına uyun: Yazınızı bitirdikten sonra ön izleme yapın ve bir kez daha okuyun. Yazım hatalarını düzeltin. Görünüş önemlidir. Bir kelimenin nasıl yazıldığından emin değilseniz Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzu’nda kontrol edin. Yazım hataları ile dolu bir sayfada ölümsüzlüğün sırrını bile verseniz size kimse inanmaz.

Duygularınızı ifade etmekten çekinmeyin: Çekingen üyeler bir köşeye sinip sürekli yazacakları şey hakkında endişelenirler. Yazdığınız yazılar tat versin, biraz cesur olun. İlginç konuları ele almaktan kaçınmayın.

Uzmanlık alanınız hakkında yazın: Eğer bir alanda uzmansanız o alan hakkında yazın. Okurlar sizin bu konuda söyleyeceklerinizi çok merak edeceklerdir.

Değerlerinize bağlı kalın: İnandığınız şeyleri yazın, hata yapmaktan korkmayın. Hata yaptığınızda eleştiriye açık olun ve özür dileyerek hatanızı düzeltin.

Diğer üyeler ile empati kurun: Yazılarınıza üyelerin perspektifinden bakmayı ihmal etmeyin. “Ne kadar çok denersen, o kadar iyi yaparsın.” yerine “Biraz daha denersen daha iyi yapabileceğine inanıyorum.” cümlesiyle daha etkileşimli bir anlatım sağlayabilirsiniz.

Eleştiriye açık olun:
Bazı üyeler zekice eleştiriler yapıp tartışmaya açık olacak, bazıları size saldıracak, bazılarıysa asıl noktayı tamamen kaçırıp akıllarına geleni söyleyecektir. Üye yorumlarını kişisel bir saldırı olarak algılamayın.

Yazınızı işlevsel hale getirin: Başlıklarınızın hem yazınız hakkında bilgi vermesine hem de ilgi çekici olmasına dikkat edin. Yazınıza ara başlıklar koyun ve önemli kısımlarını koyu (bold) ve eğik (italik) yazarak ya da altını çizerek vurgulayın. Uzun paragraflar halinde yazmayın. Paragraflarınız 3-4 satırı geçmesin. Gerektiği zaman madde imleri (bullets) kullanın.

Yazınızı görsel malzemelerle süsleyin: Yazılarınıza görseller koyarak onu daha okunur hale getirin. Görseller sadece ‘süs’ olarak kullanılmaz bilgi vermek amacıyla da kullanılır. Örneğin yazınızda Galata Kulesi’nden bahsediyorsanız Galata Kulesi fotoğrafı kullanmaya çalışın.

Bence bunların hepsine uyan birisi vardı forumumuzda ksklee ama artık yok  Sad

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Register or Login
Chip Forum
M
U
R
A
T

Register or Login

Register or Login
...::: 800 TANE USERBAR :::...

Register or Login
...::: USER BAR YAPILIR :::...
hammal
Özel Üye
*

Rep Gücü: 30
Karizması : 882

Açtığı Konular:67

TuRKiYe

100% Tamamlandi

Takımım:
Üye ID: 94197

Aktiflik
Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2008, 16:31:34 »

paylaşım için teşekkürler bizde kendi çapımızda uğraşıyoruz

007binnur
Özel Üye
*

Rep Gücü: 3
Karizması : 65

Açtığı Konular:55

BiNnUr

100% Tamamlandi

Takımım:
Üye ID: 107117

Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2008, 17:02:07 »

evt kendi çapımızda uğrasıyoruz

B
BİN
BİNN
BİNNU
BİNNUR
BİNNU
BİNN
BİN

B
MatrocK
Moderator
*

Rep Gücü: 18
Karizması : 367

Açtığı Konular:459

Kimse Beny Sefmioqiee x'(

100% Tamamlandi

Takımım:
Üye ID: 1078

Aktiflik
Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #3 : 01 Ağustos 2008, 01:20:39 »

İllede Popüler Olmak Gerekmez Üretici Olun Yararlı Olun Yeter Bea xD

Çok mu zor ? Uğraşıyorum !
ben bir oyuncak bebeğim senin için
hani sıkıldıkça oynardın ya benimle
hatırlıyor musun ?
bazen yüzüme bile bakmazdın
sen görmezdin ama ben hep ağlardım !
sessizce ...
bazen de seyrederdin beni (:
içim içime sığmazdı ...!

hadi benimle yeniden oyna .
Bir meLek kaydı qözLerimden ..
Benim meLek oLduğuna inanmak isdediğim asLnda hç oLmamş Bir meLek ..
Bir düş qördüm ...
düşLerde yaşanır bir aşk yarattım.

Düş bitti,qözLerim qerçeğe uyandı !!
Bir aşk çizdim,senary0su Bana ait !!

ParçaLandı düşüp qösLermden ..
Ben yapbozLarda kayboLdum !!!

Şimdi bir umut yanar qözLerimde seni unutmaya dair qerçek aşkı yaşayabiLmeye dair ...
herqeshun phi meLequ waardur !!
pheumde phi meLeum waarrdu ..
soora n'oLduqnu anLaamdhan qhttie !
mheLenqsuz qhaLdum phen..

"o" qhttiqthen soora hich ßisei yhoLunda qhtmedi ..
... we "o" qery qheLmeebLrdi !
meLeqhLer qoruduqhLarı qi$iuu choq sevmeshLermy (!)
phehimqie bhenı sefdi ama choqq deiLdi..
oLshsun..
yinede her$eiden choqq sefuLdu !!

Balinalar sulaRda özqüRce Su Fı$kırTsın isTiyoRum..!!! :'(

Rocq*qRiNCeSs!
Özel Üye
*

Rep Gücü: 5
Karizması : 141

Açtığı Konular:104

Haylaz Kızz

100% Tamamlandi

Takımım:
Üye ID: 85408

Aktiflik
Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #4 : 12 Ağustos 2008, 22:57:44 »

emeğine sağlık

Haylazların Prensesi Cheesy
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Eğlence | Tekno Time, TeknoTime | Kampanya | Tekno Time | Güvenli Alış Veriş | TeknoTime | Taksitli Satış | Pc Market | Web Tasarım | Web Hosting | Logo Tasarım | Kartvizit Tasarım | SanalCephe | Forum Siteleri | Gazete | KöstebekForum | Eğlence | Mp3 Arşivi Eğlence Baba | Filimler | Gazeteler | Gazeteler | Eğlence | Tekno Time Franchise | Mynet Portal | Program Arşivi | Sitenizi Eklemek İçin Tıklayın |

Turkish Chip Forum Link Değişim Programı ... Link Değişimi İçin Tıklayın ( Pr 4 ve üzeri)

Turkish Chip Forum Toplist

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!