Allah’a Dizilerde Kasti Hakaret mi? var..

07 Eylül 2008, 09:07:01 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Chip Forum - Türkiye'nin En Hızlı Gelişen Forumu

Nüfus : 141101
    Rakım : 216811 Mesaj 29382 Konu

Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı Allah’a Dizilerde Kasti Hakaret mi? var..
Cevaplar 29
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler 0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 1643
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Allah’a Dizilerde Kasti Hakaret mi? var..  (Okunma Sayısı 1643 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
varon
Banned
*

Rep Gücü: -3
Karizması : -232

Açtığı Konular:1259

Sonraki Level:
 18.67% ( 28 / 150 )

Takımım:
Üye ID: 1274

Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« : 07 Ocak 2007, 17:06:59 »

Avrupa Yakası, Beyaz Gelincik, Hayat Bilgisi gibi dizilerde, kötü, piskopat, aşağılık tiplere kasten Allah’ın 99 isminden biri verildiği iddia edildi. İşte o diziler ve o isimler.

Habervitrini isimli internet sitesine gönderilen bir okuyucu mailinden alınmıştır:

Kutsal isimler Dizilerde neden çok kullanılıyor

Bunu sizinle paylaşmak istiyorum:

"Sayın yetkili;

"% 99’u Müslüman olan memleketimizde Müslüman kesimin zihninde dinî bir anlam ifade eden kutsal isimlerin tüm Türkiye’nin seyrettiği dizilerde küçük büyük herkesin beynine kötü imajlar kullanılarak gerçek mânâları dışında kötü bir biçimde yerleştirilmektedir. Bunun tesadüf olduğunu söylemek saflık olur. Bu dizilerin yapımcıları ve arkalarındaki güçler yetkililerce incelenmelidir. Bu şekildeki farklı dizilerin birçoğunun yayınlandığı kanalın ortak adresinin ATV oluşu da dikkate değerdir.

"Gafur: Kelime anlamı olarak, bağışlamada, merhamette sınır tanımayan anlamına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. Çarşamba günleri ATV’de yayınlanan Avrupa Yakası dizisinde psikopat, elinde bıçakla dolaşan, kendisinden her türlü kötülük beklenebilen, cinsel sapkınlıklar sergileyen, özürlü giyinen, komşunun karısına göz dikmiş tipleme.

"Burhan: Sağlam delil mânâsına gelmekte olup Kur’ân-ı Kerim’in isimlerinden biridir. Avrupa Yakası dizisinde ise psikopat, aptal, cinsel sapkınlıklar sergileyen, dedikoducu, * Yasak Kelime Kullandınız * tiplerden birinin adı.

"Tacettin: Dinin tacı anlamına gelmekte olup Avrupa Yakası dizisinde en şapşal, * Yasak Kelime Kullandınız *, beyinsiz, herkesin arkasından dalga geçtiği, kolay işletilebilen cahil karakterin adı.

"Aziz: En yüce, en üstün anlamına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. Aziz isimli karakter ise ATV’de yayınlanan Beyaz Gelincik dizisinde kadın pazarlayan, psikopat, katil, başkasının karısına göz dikmiş, aşağılık dizi karakterinin adı…

"Kadir: Her şeye gücü yeten mânâsına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. ATV’de yayınlanan En Son Babalar Duyar adlı dizide sahtekâr, yalancı, para için her türlü dalavereyi çevirebilen başrol oyuncusu…

"Amil: Amel eden, ibadet eden, iş ve aksiyon sahibi anlamına gelmekte olup Peygamberimiz’in isimleri arasında yer almaktadır. Hayat Bilgisi adlı dizide ise aklı fikri para, sahtekâr, yalancı bir okul müdürünü canlandırmaktadır.

"Mennan: Çok ihsan eden, lütufta bulunan anlamına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. Hayat Bilgisi adlı dizide ise üçkâğıtçı, düzenbaz, uyanık, yalancı, ikiyüzlü okul hizmetlisinin adıdır. Dizide, müdür, "Mennan gel lan buraya hayvan" demekte, Allah’ın bu güzel isminin böyle aşağılayıcı bir cümlede kullanılması
kesinlikle kabul edilebilir değildir.

"Bu isimler toplumumuzda "Allah’ın kulu" mânâsına gelen Abdülkadir, Abdülmennan, Abdülaziz şeklinde kullanılırken veya kullanılması gerekirken bu dizilerde Abdül kısmının çıkarılıp direkt olarak Allah’ın 99 isminden biri olarak kullanılmaktadır. Dizilerde öne çıkarılan, imrendirilen isimlerin neden yukarıda bahsedilen isimler
gibi olmadığı da bir başka soru işaretini aklımıza getirmektedir.

"Bu milletin başına ne geldi ise, bananecilikten geldi. Dilerim sizler milletine ve değerlerine sahip çıkanlardan olursunuz. Saygılar."

Bu yazıyı gönderen okuyucumuz sadece bize değil, RTÜK’e de göndererek bilgilendirmiş.

Diyanet: Allah İsmiyle Alay Dinder Çıkartır

Diyanet yetkililerinden dehşet açıklama geldi. Diyanet, Allah’ın isimleriyle alay edilmesinin dinden çıkma nedeni olduğu belirterek, "Allah’ın ismi ile alay çok tehlikeli bir durumdur. Yalnızca alay etmek değil alay edilmesine gülmek bile tehlikelidir. Böyle durumdaki bir kişinin imanı gider ve Amentü’yü okuyup tekrar şahadet getirmesi gerekir" dedi

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Register or Login
www.chipcomputer.net
ekinji
Banned
*

Rep Gücü: 0
Karizması : 98

Açtığı Konular:318

EGELİ OLMAK AYRICALIKTIR

100% Tamamlandi

Takımım:
Üye ID: 3909

Aktiflik
Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #1 : 18 Mart 2007, 11:39:53 »

bu maili yazan kişiyi tebrik etmek lazım ayrıca bu konuyu foruma taşıdığın için sana da teşekkür ederim.
adam çok dikkatli biriymiş. ben bu isimleri hiç farketmemiştim

tavtuman
Acemi Üye
*

Karizması : 0

Açtığı Konular:0

Sonraki Level:
 36% ( 9 / 25 )

Takımım:
Üye ID: 15832

Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #2 : 24 Haziran 2007, 23:32:27 »

Çok güzel bir dikkatli bakış ve paylaşım.Çok teşekkür ederim hemşerim.Bu yazıyı ben de tüm dostlarıma göndereceğim.

izzet
Acemi Üye
*

Açtığı Konular:2

Sonraki Level:
 52% ( 13 / 25 )

Takımım:
Üye ID: 16313

Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #3 : 27 Haziran 2007, 15:53:35 »

bu konulara değinmemize sevindim, bu ve bunun  gibi olayların en azından burada konuşulması ve ya üyelerin bilgilenmesi çok  güzel bişey

sametrix42
Üye
*

Açtığı Konular:2

Bir gün herkes türk futbolunun kölesi olacak...

Sonraki Level:
 16% ( 12 / 75 )

Takımım:
Üye ID: 16602

Aktiflik
Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #4 : 04 Temmuz 2007, 10:53:02 »

evet bende bunların farkındaydım bir zamanlar şaban adını da böyle yapmıslardı dine saygısızlıktan baska bir sey degil simdi cocuklara gafur dediğimiz zaman yüzüne bir gülme geliyor biz bu cocuga yarın nasıl Allah(c.c)'ın isimlerinden biri olduğunu anlatacağız sonra bas bas bağırıyorlar gençlik nereye gidiyor diye GENÇLİK BURADA ASIL SİZ NEREYE GİDYORSUNUZ? Angry

CESUR VE ATAK OL.GERİYE DÖNÜP BAKTIĞINDA YAPTIĞIN DEĞİL YAPMADIĞIN ŞEYLER İÇİN PİŞMANLIK DUYACAKSIN...
ChipComputer
Site Kurucusu
*

Rep Gücü: 23
Karizması : 535

Açtığı Konular:1003

100% Tamamlandi

Takımım:
Üye ID: 137

Aktiflik
Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #5 : 04 Temmuz 2007, 11:08:33 »

Aslında bunun kökeninde arap isimlerini oryantalisit görme, küçümseme ve aşağılama felsefesi güdülüyor. Burdan yola çıkmış olan sözde aydın kesim bu isimleri kötüleyerek daha sonra kullanılmasına da engel olmaktadırlar. Hiç kimse artık çocuğuna gaffur ismini koyar mı ? Hayır !!! Demek ki hedefe ulaşılmıştır. Tıpkı Şaban gibi güzel bir isimde ve yaveri olan Ramazan da olduğu gibi !

Allahın güzel isimlerinden bir de CELAL var Allahın Hiddetli Sert Yüzü !!! O sıfatına layik bir belada bulunursa ne olur halleri bilemem !!!

Register or Login

Çıkışta Akmayan Ter , İnişte Gözyaşı Olur !!!

Windows Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Register or Login
Xp
ve Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Register or Login
Vista
'yı Orjinal Yapma

PhotoF@tih
İZİNLİ SÜPER MOD. ÖZEL MESAJINIZA CEVAP GELMEYEBİLİR
Super Moderator
*

Rep Gücü: 32
Karizması : 342

Açtığı Konular:2332

Google'a İhtiyacınız Yok Chip Forum Yeter ...

100% Tamamlandi

Takımım:
Üye ID: 1234

Aktiflik
Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #6 : 04 Temmuz 2007, 11:23:28 »

hocama katılıyorum

Register or Login

HER LAFA VERECEK CEVABIM VAR, LAKİN ÖNCE LAFA BAKARIM LAFMI DİYE, BİDE SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE.
emirdangerius
Süper Üye
*

Rep Gücü: 1
Karizması : 21

Açtığı Konular:3

^^bulamadım^^

Sonraki Level:
 25.6% ( 64 / 250 )

Takımım:
Üye ID: 22317

Aktiflik
Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #7 : 08 Ağustos 2007, 11:00:28 »

hiç farketmemiştim

dr.rocker
Özel Üye
*

Rep Gücü: 4
Karizması : 64

Açtığı Konular:35

100% Tamamlandi

Takımım:
Üye ID: 18770

Aktiflik
Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #8 : 08 Ağustos 2007, 13:14:50 »

çok şaşırdım daha önce hiç farketmemiştim ve çok da üzüldüm
umalımki kasten yapılmış şeyler olmasın

boz kurt
Üye
*

Açtığı Konular:4

O bir Ardeşen Anadolu ÖĞretmen'li

Sonraki Level:
 40% ( 30 / 75 )

Takımım:
Üye ID: 4024

Aktiflik
Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #9 : 22 Ağustos 2007, 13:32:04 »

ya alakası yok ya bizim türk isimlerinin çoğu allahın 99 ismindendir ve büyük çoğunluk bu isimleri taşımaktadır.yani dizideki adam, karakterin ismini gidipte yabancı isim  koymaz.Dizi türk ,karakter türk e isimde ya türk yada allahın 99 isminden olacaktır.

Bana fikret.anil@hotmail.com adlı mail adresinden ulaşabilirsiniz
KeN@N
Moderator
*

Rep Gücü: 21
Karizması : 580

Açtığı Konular:1556

Uzakta Olman Sana Olan Sevgimi Değiştirmez...

100% Tamamlandi

Takımım:
Üye ID: 26779

Aktiflik
Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #10 : 13 Aralık 2007, 18:39:18 »

ya alakası yok ya bizim türk isimlerinin çoğu allahın 99 ismindendir ve büyük çoğunluk bu isimleri taşımaktadır.yani dizideki adam, karakterin ismini gidipte yabancı isim  koymaz.Dizi türk ,karakter türk e isimde ya türk yada allahın 99 isminden olacaktır.

evet hoş güzel bişey dedinde senin dediğin şey ve hocamızın dediği şey çok farklı konuları içermekte.Lütfen daha dikkatlı bakarsak hocamızın tam olarak ne demek istediğini daha ii yorumlarsınız.Alimler Muhammet ismine saygı duyuyorlar Peygambermiz'in(s.a.v)ismidir,diye ama bura Allah'ın (c.c.)isimlerinden bahsediliyor ve yapılmaması gerken bişeyi yapiyorlar bence bu hiç doğru bişey deildir hocama katılıyorum ve emeğine sağlık diyorum teşekkür ederim hocam

Register or Login

Register or Login

Register or Login

Register or Login
Register or Login

Register or Login

Register or Login

Register or Login

karanlık
Üye
*

Açtığı Konular:0

Sonraki Level:
 73.33% ( 55 / 75 )

Takımım:
Üye ID: 27364

Seviye
Deneyim
Favori Hayvanım

Durumum:

« Yanıtla #11 : 17 Aralık 2007, 20:04:30 »

yei tanıştığımız birisiyle ben zeki oy adaşım hemen atlarız kibirli bir şekilde yolda yürürken bir deli görünür arkadaşı ola teyyar bak onun adıda teyyar hemen deriz ama onukisi delli teyar o an utanırız peki bize ol dedi bizi yaratı unutmayınki o izler duyar bize ihtiyaç duymaz bizler sonuda onun önünde ziz çökerken  sorar bemim ismimi bu işte kulandın neden sormazmı selamlar

ChipComputer
Site Kurucusu
*

Rep Gücü: 23
Karizması : 535

Açtığı Konular:1003

100% Tamamlandi

Takımım:
Üye ID: 137

Aktiflik
Seviye
Deneyim