beko_23
Karizması : 103  |
 |
« Yanıtla #16 : 03 Haziran 2006, 14:08:31 » |
|
Fıkra bu ya, Fenerbahçe bir tarihte bir şekilde Şampiyonlar Ligi'ne kalma hakki elde eder.. İlk maç Real Madrid'le İstanbul’dadır.... Real Madrid ekibi İstanbula gelir, maç saatine yakın stada girerler.. stada takımdan ayrı gelen Zidane, takımın motivasyonunun çok düşük olduğunu görür. Suratlar asıktır, - Ne oldu neden yüzünüz gülmüyor diye sorar. Takım arkadaşlarından biri, - Ne olsun böyle boktan bir takımla oynamak zorunda kaldığımız için canimiz sıkkın, der.. bunun üzerine Zidane: ;-Pekala çocuklar, hadi siz gidin Kadıköy’ü gezin, ben tek basıma sahaya çıkar oynarım, der.. ve Takım çocuklar gibi sevinerek stattan çıkıp Kadıköyü gezmeye giderler.. maç başladıktan 10 dk sonra real Madrid takımı stada döner, skor; Real Madrid 1-Fenerbahçe 0.. E tabi bu durumda daha da bir keyiflenirler ve tekrar dışarı çıkar gezmeye başlarlar.. maç bittikten sonra stada döndüklerinde, macın 1-1 bittiğini görürler, FB adına Rebrov, 85. dakikada bir gol atmıştır.. Takım arkadaşları hemen Zidane'a koşarlar ve onu coşkuyla tebrik ederler..Ama Zidane üzgündür. - Özür dilerim arkadaşlar, sizi mahcup ettim, der.. - Olur mu öyle şey, der Real Madrid takımı, sen koskoca bir takımla tek basına oynayıp yenilmedin, daha ne olsun.. - Ama, der Zidane, 62. dakikada kırmızı kart görmüş olmam gerçekten benim için utanç vericiydi.
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Register or LoginEmeğe saygı gösterelim ve gizli mesaj olmasada konu için taşekkür edelim
|
|
|
beko_23
 |
« Yanıtla #17 : 03 Haziran 2006, 14:08:54 » |
|
adamın biri bir gün bir takım elbisesini giyip gayet şık bir biçimde kaldığı 5 yıldızlı otelin son derece lüks olan barına iner . bir bar taburesine oturur ve de barmene 'bir viski!' diye seslenir . barmen adamın viskisini önüne koyar . adam da bu esnada arkasını dönüp ortamdaki bayanları kesmeye başlar . tam bu esnada bir maymun çevik bir hareketle barın üzerine zıplayıp taşhaklarını adamın viskisine sokar ve kaçar . adam neye uğradığını şaşırır , olaya pek de anlam veremez . barmen 'hemen yeni bir tane vereyim size' der ve adamın önündeki içkiyi yenisi ile değiştirir . adamımız yine ortamı gözlemlemek için arkasını döner fakat bu kez daha tedbirli davranıp bir eliyle de içkisini tutmaktadır . biraz sonra yine aynı maymun çok hızlı bir biçimde barın üzerine zıplar , taşhaklarını adamın viskisine sokar ve bir anda gözden kaybolur . adam çılgına döner , 'ne biçim yer burası !' gibisinden bağırıp çağırmaya başlar . barmenimiz çok özür diler ve adamımızı sakinleştirir . viskisini de tekrar yeniler . adamımız bu sefer çok daha tedbirlidir . bara arkasını dönerken içkisini de eline alır . fakat biraz sonra aynı maymun son derece çevik bir hareketle adamın üzerine atlayıp taşhaklarını viski bardağına sokar ve geldiği hızla gözden kaybolur . üstü başı viski olan adamımız artık sinirden çılgına dönmüştür . bardağı bara vurarak sandalyeden kalkar ve maymunu aramaya başlar . mobilyaların altları ve perdelerin arkaları gibi kilit noktalara bakar ama sonuç alamaz . o esnada mekanın tam ortasında kendi halinde müzik icra etmekte olan şık giyimli piyaniste gözü ilişir . piyanistin yanına gider . kulağına eğilir :
- arkadaşım pardon sen şu viskiye taşhaklarını sokan maymunu biliyor musun ?
- biraz mırıldanırsanız çalarım ...
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Register or LoginEmeğe saygı gösterelim ve gizli mesaj olmasada konu için taşekkür edelim
|
|
|
beko_23
 |
« Yanıtla #18 : 03 Haziran 2006, 14:09:18 » |
|
Tavsan bir gun ormanda dolasiyormus birden karsisina daha once hic gormedigi garip bir hayvan cikmis cok sasirmis ve hemen yanina gitmis: Sen kimsin ben seni daha once hic gormedim demis. Ben katirim benim annem esek babam at ondan boyleyim. demis Neyse bizim tavsan oradan ayrilmis orman gezisine devam ederken yine karsisina acayip bir hayvan cikmis. Bu sefer onun yanina gitmis: Sen de kimsin ben seni daha once hic gormedim. demis. Ben kurt kurtkopegiyim. Benim annem kopek babam da kurt ondan boyleyim. demis. Bizim tavsan onun yanindan da ayrilmis dolasirken bir de ne gorsun acayip gorunumlu bir hayvan daha. Hemen gitmis yanina, Senin gibi bir hayvani ilk defa goruyorum sen de kimsin. demis. Ben devekusuyum. deyince bizim tavsan: Hadee len oradan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beko_23
 |
« Yanıtla #19 : 03 Haziran 2006, 14:09:32 » |
|
Amerika'da adamin biri normal isine giderken birden anormal bir trafigin icine duser, ama trafik bir milimetre bile kipirdamamaktadir. Bi sure sonra yandaki cama birisinin tikladigini gorur ve cami acar. - Ne var acaba? - Teroristler Bush'u yakaladilar eger 10 milyon dolar verilmezse, ustune benzin dokup yakacaklarmis - Haa simdi anladim bu trafigi - Ya iste onun icin, herkesten biraz yardim aliyoruz - Insanlar ne kadar veriyor ortalama olarak? - Valla yaklasik olarak 5'er litre
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beko_23
 |
« Yanıtla #20 : 03 Haziran 2006, 14:10:35 » |
|
SOYADI
Tabura yeni bir komutan gelmis ve askerleri toplayarak bir konusma
yapacagini belirtmis. Bütün askerler toplanmislar ve komutan baslamis konusmaya :
"Bugün tanismak için sizleri buraya topladim. Benim adim Ahmet,
soyadim Kirç. Tekrar ediyorum, Kirç. Arada R var. Sakin ola diliniz sürçmesin çok fena yaparim. Herkes iyice ezberlesin hata istemem !"
Askerler dagilmislar ve herkes "Arada R var, arada R var" diye içinden ezbere koyulmus. Komutan ise bu konuda ne kadar hassas oldugunu göstermek için sagda solda gördügü askere soruyormus :
- Sen !
- Emredin komutanim!
- Soyadim ne benim ?!
- Kirç komutanim.
- Aferin ! Isinin basina !
Komutan böyle böyle hergün bir kaç kere soyadini soruyor ancak kimse
sasirmiyormus. Temel ise bu konuda çok sanciliymis. Ya bir gün piyango
kendisine çikarsa ve sasirirsa diye daralip dururmus. Nihayet bir gün tören esnasinda komutan aniden arkasina dönmüs ve Temel'i isaret ederek :
- Sen ! Soyadim ne benim ?!
Temel heyecandan konusamiyor, nutku tutulmus. Yaprak gibi sallanmaya baslamis. Komutan gayet sinirli :
- Sana söylüyorum, cevap ver, asabimi bozma !
Hemen arkasindaki arkadasi bakmis Temel'in basi belaya girecek hemen
fisildamis :
- Arada R var, arada R var...
Bunun üzerine Temel rahatlamis ve cevap vermis :
- Gört !!!
BİSKÜVİ
Acemi er, levazım başçavuşuna yakınır : -Başçavuşum, bize yemekte ördek böreği verdiler.Yemin ederim ki, içinde bir gram bile ördek eti yoktu. -O halde? diye yanıtlar başçavuş.Sen hiç asker bisküvisi yedin mi? -Şey...yani evet, başçavuşum. -İçinden hiç asker çıktı mı, ulan!
NAH VARDUR
Temel'in askerlik yaptığı bölükte bir gün Temel'in arkadaşının babası ölür. Komutanları der -bunu alıştıra alıştıra kim söler? Birden Temel akılarına gelmiş.Temel'i çağırmışlar. Anlatmışlar durumu. Temel hemen arkadaşı cemali yanına çağırır. -Ula Cemal Senin Amcan Varmudur? -Vardur. -Dayin Varmudur? -Vardur. -Teyzen Varmudur? -Vardur. -Annen Varmudur? -Vardur. -Baban Varmudur? -Vardur. -Nah Vardur!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beko_23
 |
« Yanıtla #21 : 03 Haziran 2006, 14:10:55 » |
|
Güsel.. Bu arada öğrencilikle ilgili fıkra gibi birşey yazmak istiyorum...
Üniversite son sinif ögrencisi yazili sinavindan kalinca dogru hocasina gider.. -Siz sinifta birakarak hayata atilmami önlüyor ve beni cezalandiriyorsunuz. Isin bu yanini hiç düsündünüz mü? .. -Tabii düsündüm. Hocanin görevi bilgiyi ölçmek, yeterli olmayani sinifta birakmak degil mi? . -Iyi.. O zaman size bir teklifim var. Bir soru da ben size soracagim. Dogru cevabi verirseniz, ben kötü notumu kabul edip sinifta )kalacagim. Bilemezseniz, notumu düzeltecek ve sinifi geçirteceksiniz. )Hocanin keyfi yerinde.. Teklifi kabul eder ve ögrenci sorar -Yasal olup, mantikli olmayan nedir? Mantikli olup, yasal olmayan nedir? Ve de ne mantikli ne de yasal olmayan nedir? Hoca uzun uzun düsünür ama cevabi bulamaz. Iddia geregi ögrencisine iyi not vererek sinifi geçirir.. Ama akli da soruda kalir.. Sonunda sinifin en iyi ögrencisini çagirir, olayi anlatir ve sorunun yanitini bilip bilmedigini sorar. Ögrenci hemen cevap verir 'Siz 65 yasindasiniz ve 23 yasinda bir kadinla evlisiniz. Bu yasal ama mantikli degil. Karinizin 25 yasinda bir sevgilisi var. Bu mantikli ama yasal degil. Siz karinizin sevgilisini, zayif alip sinifta )kalmasi gerekirken iyi not verip mezun ediyorsunuz. Bu ise ne mantikli, )ne de yasal.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beko_23
 |
« Yanıtla #22 : 03 Haziran 2006, 14:11:56 » |
|
Adamin biri arabasiyla yolda gidiyomuş.. derken tam bi manastirin ordan gecerken araba arizalanmiş... adam ugraşmiş etmiş ama bakmiş ki olmiycak, hava da karariyo, gidip manastirin kapisini calmiş:
- Afedersiniz... ben burdan geciyodum ve arabam arizalandi... gidebilicegim hicbir yer yok geceyi burda gecirebilir miyim?
Rahipler memnuniyetle adami iceri almişlar, ona yemek vermişler hatta arabasini da tamir etmişler.. derken uyku vakti gelmiş... adam tam uykuya dalicagi sirada, koridordan gelen cok tuhaf bi ugultuyla irkilmiş..... birkac dakika sonra ugultu kesilmiş ve adam uyumuş.. sabah uyanir uyanmaz rahiplere "o ses ne sesiydi?"diye sormuş,rahipler "ne oldugunu sana soyleyemeyiz, cunku sen bi rahip diilsin..." demişler.. adam biraz bozulmuş ama yine de rahiplere teşekkur etmiş, arabasina atlamiş yoluna devam etmiş...
Aradan birkac yil gecmiş... adam yine arabasiyla ayni yoldan gecerken yine arabasi tam manastirin orda bozulmuş... adam yine kapiyi calmiş, rahipler adami iceri almişlar arabasina bakmişlar,ve gece olup da adam yatinca yine koridordan ayni tuhaf ses gelmez mi..... "bunu mutlaka ogrenmeliyim"diye sabahi zor etmiş, sabah rahiplere sordugunda rahipler yine ayni cevabi vermişler: "Sana soyleyemeyiz, cunku sen bir rahip diilsin..."
Adam bunun uzerine "pekala...."demiş.. "bakin o sesin ne oldugunu ogrenmek icin deli oluyorum...bana soylemenizin tek yolu benim bi rahip olmamsa, tamam olucam... bunun icin ne yapmam gerekiyor?" Rahiplerden biri cevap vermiş:
"Bunun icin dunyayi baştan sona geziceksin, yeryuzunun tamaminda kac sim tanesi ve kac kum tanesi oldugunu bulucaksin.... buraya donup bize soyledigin zaman sen de artik bizdensin...."
Adam kafaya koymuş bi kere o ugultunun ne oldugunu ogrenicek .. yola duşmuş, 45 sene boyunca dunyayi gezmiş dolaşmiş gorevini tamamlamiş, ve manastira geri donup kapiyi calmiş.... rahiplerden biri kapiyi acinca adam hemen iceri dalmiş:
"Beni hatirladiniz di mi.. o sesin ne oldugunu bana soylemeniz icin butun dunyayi dolaştim, butun sim tanelerini ve kum tanelerini tek tek saydim... işte istediginiz sayilar: dunyada 145.236.284.232 sim tanesi, 231.281.219.999.129.382 kum tanesi var..."
Rahipler "BRAVO..!!"demişler.. "Artik sen de bizdensin... gel bakalim şimdi seni o sesin kaynagina goturucez..." ve adami koridordan gecirip tahta bi kapinin onune getirmişler...baş rahip "işte ses burdan gelir" demiş... adam kapiyi acmak istemiş ama kilitliymiş,"anahtari verir misiniz?"demiş, baş rahip ona anahtari vermiş... adam kapiyi acip iceri girmiş,karşisina bu kez taştan bir kapi cikmiş.. o da kilitliymiş, adam onun da anahtarini istemiş, kapiyi acmiş, iceri girince bu kez karşisina yakut renkli bir kapi cikmiş.. o da kilitliymiş,
Adam baş rahipten anahtari almiş, iceri girmiş, bu kez de karşisina zumrut kapli bi kapi,çikmiş, adam onun da anahtarini istemiş iceri girmiş derken adam bu şekilde tam 15 tane degişik kapilardan gecmiş, en sonunda karşisina altin renkli bi kapi cikmiş..baş rahip adama o kapinin anahtarini verirken "işte son kapinin anahtari...."demiş... adam kilidi acmiş, iceri girmiş... ve en sonunda o tuhaf sesin kaynagi olarak karşisina ............
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beko_23
 |
« Yanıtla #23 : 03 Haziran 2006, 14:12:16 » |
|
Memleketim insanı memleketini para kazanmak maksatlı süreli veya süresiz bir miktar terk eder. Memlekette hatun onu bekler. Bey efendimiz geldiği andan itibaren hane halkı tarafından o gün bayram ilan edilir. Yine böyle bir gün, yine böyle bir hanenin önünde cereyan eden olay şöyledir: Hanenin dişi kuşu, kocasının gurbetten getirdiği kol saatini kolunu gere gere taşımaktadır. Bir yandan da bahçeye yıkadığı çamaşırları asar. Yeni saati gören komşusu dişi kuşa saatin kaç olduğunu sorar. Saatin rakamlarından çok görüntüsü ile ilgilenen, okuma yazmadan zannımca yoksun dişi kuş ise "Guşluği beş geçir" diye cevap verir.
Yarpak, torpak, körpi
İki kafadar Bayburt'lu İstanbul'da iş aramaktadırlar. Birileri onlara "şu adamda bol iş var ama Bayburt'lulara kesinlikle iş vermez" der. Kafadarlar adam sende, adam bizim Bayburt'lu olduğumuzu nerden anlayabilir ki, biz bi görüşmeye gidek derler. Mülakat safhasına gelmiştirler. İşveren onlara yaprak diyin der. Bunlar Yarpak derler. Toprak diyin der, torpak derler. Köprü diyin der, körpi derler. Velhasıl adam anlamıştır bizim kafadarların Bayburt'lu olduklarını. Sizi işe almıyorum der. Kafadarlar işe alınmamanın hayal kırıklığı içerisinde birbirleri ile olayın yorumunu yaparlar. Kafadar 1: "ola gardaş, ne oldi da bu bizi işe almadi. nasi oldi da anladi Bayburt'li olduğumuzi? der. Kafadar 2: "valla gardaş, yarpah dedi dedük, torpah dedi dedük, zannımca o körpide pohi yedük" der.
Ossujan!
Güney doğulu bir öğrenci velisi iki öğretmen arkadaşı tesadüfen görmüştür. Bunlardan birisi öğrencisinin öğretmenidir. Fakat öğrenci günlerdir okula gelmemektedir. Öğretmen, veliye merakla çocuğun nerde olduğunu sorar. Veli öğrencinin hasta olduğunu belirtir. Tabii ki aaa nesi var denir. Cevap: "Ossujan vardir".. İki öğretmen arkadaş birbirlerine bakarlar ve velinin ne demek istediğini anlamaya çalışırlar. Neden sonra anlaşılır ki; ossujan=solucan'dır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beko_23
 |
« Yanıtla #24 : 03 Haziran 2006, 14:12:47 » |
|
Bektasiyi, rica minnet camiye götürmüsler.Hoca baslamis anlatmaya:
-Bir yer vardir ki orada, zengin fakir ayrimi yoktur.Dertli giren neseli olur.Oraya giren herkesin gönlü ferahtir.Bilin bakalim, burasi neresidir?
Bektasi yanit vermis:
-Neresi olacak, meyhane...
Hocaefendinin biri köylüleri köy meydanında etrafına toplamış onlara dini konular hakkında BİLGİLER veriyordu.Bir ara İslamın şartının 5 olduğunu ve bunlardan birinin de namaz kılmak olduğunu söyledi ve ekledi namaz kılmak için abdestli olmak gereklidir dedi.Ondan sonra son sözünü söyledi.'Cemaat unutmayın ABDEST DİNİN TEMEL DİRE?İDİR.'O sıralarda konuşmayı dinleyen bektaşi dayanamayıp sordu.'Hocaefendi bu nasıl direktirdi BİR YELLENMEDE YIKILIVERİYOR.....!
Erenlerden bir tanesi birgün Cami yi uzaktan gören bir Sögüt agaci altinda demlenirken, ufacik bir Sipa hoplaya ziplaya acik olan Cami kapisindan girer. Birkac dakika sonra Hoca Sipayi döve döve kanlar icinde kapiya cikartir. Bunu gören Bektasi: Hoca yaziktir ufacik Sipyai neden dövüyorsun ? Hoca: Görmüyormusun Hayvan Camiye girmis. Bektasi: Hoca Esektir bir hata etmis girmis bak ben giriyormuyum ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beko_23
 |
« Yanıtla #25 : 03 Haziran 2006, 14:13:15 » |
|
Sıfırdan
Bir kadınla en çok kimin birlikte olabileceği konusunda bir yarışma yapılıyormuş, dayanırsa kadın dayanamazsa yarışmacı büyük ödülü alacakmış. Nam-ı Kemal de oradaymış. Her postadan sonra da duvara çarpı atılıyormuş. Alman başlamış 1,2,3.. tıkanmış. İngiliz başlamış 3,5,7.. o da tıkanmış. Fransız 15,20.. derken o da kalmış. Bizim Nam-ı Kemal başlamış 70,80,90 derken durmak bilmiyor. Bakmış kadın iş kötü, Nam-ı Kemal'in duracağı yok, 95.yi yaparken "yok efendim bu 94." diye tutturmuş. Nam-ı Kemal, "Olur mu hanfendi 95 oldu, burada boşuna mı çarpı atıyoruz, sayıyoruz" dese de kadın dinlemiyor, "hayır bu daha 94." diyormuş. En sonunda bizimki zıvanadan çıkmış: - "Başlarım şimdi çarpına da sana da, sil hepsini sıfırdan başlıyoruz."
Kaç Şişe
Bir stadyumda meni çıkarma yarışı yapılır. Alman, İngiliz, Fransız, bizden de Namık katılır. Alman, ortaya çıkar ve bir şişe çıkartır. İngiliz, 1.5 şişe, Fransız, 2 şişe çıkartır. Sıra Namık'a gelir. Namık, bir süre ortadan kaybolur. 1 saat sonra stadın kapısında belirir ve şöyle bağırır: -Kaçınnn! Sel geliyor!...
Büyüktür Diyarin birinde padisah eglence olsun diye bir yarisma açmis. Buna göre kim padisahin atini güldürmeyi becerirse 1 çuval altin alacak.. Her tarafa haberler salinmis, duyurular yapilmis. Yarisma zamani gelince erkes deniyor ama kimse ati güldürmeyi beceremiyor tabi, bazisi yarim saat bazisi 2 saat ugrasiyor ama sonuc yok. Bizim Nam-ı Kemal'de yarismaya katilmis. Sira buna gelince, atin bulundugu odaya almislar, 1 dakika sonra Namık Kemal odadan çikmis ve ati güldürdügünü altinlarini almak istedigini söylemis. Padisah ve görevliler saskinlik içinde tabi bir bakmislar hakkaten at gülmek ne demek kahkahalar atiyor yerlere yatmis tepiniyor. Sonuçta altinlari vermisler Nam-ı Kemal'e.. Aradan günler geçmis ama at hala gülüyor, bir türlü susturamamislar. Son çare olarak Nam-ı Kemal'i bulup, nasil güldürdüyse susturmasini istemisler. Nam-ı kemal bir çuval daha altin verirlerse bunu yapacagini söylemis. Kabul edilmis istegi tabi ki. Neyse bizimkini atin oldugu odaya almislar tekrar, yine girisi ile çikisi bir anda olmus. Bir bakmislar at bu sefer agliyor, hem de hüngür hüngür. Tam altinlar verilirken, padisah : - Sana bu altinlari veririm ama bir sartla, bu ati nasil güldürdügünü ve simdide nasil aglattigini söyleyeceksin Nam-i Kemal baslamis anlatmaya : - Valla hünkarim, ilk geldigimde atin kulagina yaklasip 'benimki seninkinden büyüktür' dedim, gülmeye basladi.. - Ya simdi ya simdi nasil aglattin diye atilmis padisah merakla.. Nam-ı Kemal padisahin yanina yaklasmis : - Simdi de çikarip gösterdim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beko_23
 |
« Yanıtla #26 : 03 Haziran 2006, 14:13:33 » |
|
Temel bigun dertli dertli iciyormus meyhanede. "Ne bu hal" demis Dursun. "Bosver" demis Temel de.Dursun israr etmis biz arkadas degil miyiz diyerek.Temel dayanamamis "ama kimseye anlatma.. Hani ben bir zaman Afrika'ya gitmistim ayi avlamaya."Hatirladim bayagi da donmemistin" demis Dursun... "Gunler sonra buldum en sonunda avlayacak bi ayi ama tam ates edecekken tufek bozuldu. Ben de kacarken ucurumdan asagi dustum." "Eeeee" demis Dursun "Sonra..." "Her tarafim kan revan icinde komaya girmisim. Sonra ayi beni yuvasina goturdu. Yaralarimi yaladi, balla, sutle besledi beni, iyilestikten sonra da bana tecavuz etti aylarca" demis. "buna mi uzuluyorsun, takma kafani ya bak bu kadar zaman gecti. Coluk cocuga karistin, mutlu bir hayatin var" demis Durmus. Temel; "bu da hayat mi be birader... O Afrika'da ben burda"
Bir Amerikali ile Japon safari'ye çıkmışlar. Her ikisi de son teknolojik silahlarıda birbirlerine nazire yapmak için yanlarına almışlar. Derken uzakta bir aslan görünmüş....
Amerikalı lazer tüfeğini doğrultmuş ve aslana ateş etmiş. Ama karavana. Hemen Japon uydudan yönlendirmeli tüfeğini doğrultup ateş etmiş. Fakat o da karavana. Aslan bizimkileri farkedince üzerlerine doğru gelmeye başlamış. Amerikalı bir yudum viski içip acı sonu beklemeye başlamış. Japon hemen botlarını çıkarıp spor ayakkabılarını giymeye başlamış. Amerikalı sormuş : -Ne o, aslandan hizlı mı koşacaksın ? -Yoo, senden hızlı koşsam yeter.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Recebivorer
Karizması : 400    
Açtığı Konular:339
ÖSS'yi mağdur edecek olan genç :)
Takımım:
Aktiflik
 |
 | | | |